Westergas Stories

Op zondag 15 juli presenteert de Theaterhuiskamer het unieke theaterproject ‘Westergas Stories’ tijdens ‘Westergasfabriek viert de zomer’. De titel ‘Westergas Stories’ zegt het al: het zijn persoonlijke waargebeurde verhalen van buurtbewoners, die zich afspelen op deze bijzondere historische plek. De 5 korte voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Via het facebook-evenement kun je t.z.t. de exacte tijden en locaties vinden en een link om te reserveren.

We gaan terug in de tijd met Leo Westra uit Bos en Lommer die op ontroerende en charmante wijze zijn opa en de oude gasfabriek weer tot leven brengt. Zijn opa Laurens Hoogerwerf heeft hier ooit gewerkt als stoker.

Roland Gotje, opgegroeid op het Bickerseiland, trainde in de jaren ‘80 met zijn kung fu-meester op het terrein van de Westergasfabriek. Zo overwon hij zijn pestkoppen en groeide zelf uit tot ware kung fu-meester en stuntman. Een prachtig karatekid-verhaal doordrenkt met oosterse filosofie, gespeeld door Yuri Freud.

Het verhaal van de zussen Cora van der Zanden en Maja Groen van der Zanden wordt gespeeld door de twee jonge zusjes. De opa van Cora en Maja was onderdirecteur van de gasfabriek en woonde in een van de Bazenwoningen en later in het voormalige stadsdeelkantoor. Cora en Maja wisten niet beter dan dat het park de tuin van hun opa was.

De andere twee voorstellingen gaan over de Westergasfabriek nu, als hedendaags cultuurpark. Lena, een voormalige Russische straathond wandelt daar wekelijks met Manu van Poppel en zoon Aaron Hirsch. De eigenwijze hond Lena liep ooit weg en stond midden op het Haarlemmerplein het verkeer te regelen. Maylo, een jonge Stepherd Sharpei-mix laat met zijn baasje Kefas van Wordragen zien wat voor trucjes hij zoal uitvoert in het Westerpark.

En last but not least een feestelijke voorstelling met 15 buurtbewoners die de enorme diversiteit aan parkbezoekers representeren. Van de 10-jarige Kai Begemann die tijdens Cinekid ooit schitterde op een groot filmdoek bij de Westergasfabriek tot Lamin Suno (aka Jasson), die sinds hij 3 jaar geleden uit Gambia naar Nederland kwam, elke zaterdagavond de show steelt op de dansvloer bij Pacific Parc.

© 2017; Stichting Kudde

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!