• Bio
  • Projects
Bio

Maaike van de Westeringh is danser, maakt theatervoorstellingen met mensen uit de community en geeft dansworkshops.

Als performer zoekt ze naar een fysieke communicatie die ontdaan is van al zijn ‘buitenkanten’.  Voor haar is beweging en dans een medium dat de mens volledig in het hier en nu aanwezig laat zijn. Hieruit ontstond haar fascinatie voor improvisatie en instant composition. Een grote inspirator voor haar is Julyen Hamilton en David Zambrano. Door laatste werd zij in 2010 uitgenodigd voor de masterclass van 2 ½ maand in Costa Rica. Momenteel geeft zij les in zijn technieken passing through; een groepsimprovisatie techniek en flying low; een hedendaagse vloertechniek.

In 2004 studeerde zij af als danskunstenaar aan de opleiding ‘danstheater’ van de Fontys Dansacademie te Tilburg. Sindsdien werkte zij onder andere met T.R.A.S.H., Kendell Geers, Marie Goeminne en Loïc Perela.

Maaike is sinds 2008 actief binnen het community theater. Met Kudde realiseerde ze de theatrale wandeling IKBLIK in Bos en Lommer. In de opvolgende jaren werkte ze mee aan verschillende projecten bij de werkplaats Community Theatre Amsterdam van Stichting Muzenis. In 2016 richtte zij met Reineke Jonker de Theaterhuiskamer op, een platform voor community theater. “Ik vind het belangrijk om mijn eigen mensbeeld te verbreden. Als kunstenaar bevind ik me in een kleine kring, terwijl mijn leven en wereldbeeld helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn voor andere mensen. Het groepsproces bij de Theaterhuiskamer staat voor mij symbool voor de samenleving. Hoe kan iedereen zijn zoals hij is en zich vrij voelen om zich te uiten.”

Projects

2017 – Wie je ook bent

  • Bio
  • Projects
Bio

Maaike van de Westeringh studeerde in 2004 als danskunstenaar af aan de opleiding ‘danstheater’ van de Fontys Dansacademie te Tilburg. Sindsdien werkt zij als danser, maakt zij haar eigen stukken en geeft zij workshops.

Wat is wijsheid” op verschillende locaties in Amsterdam.

Als performer zoekt ze naar een fysieke communicatie die ontdaan is van al zijn ‘buitenkanten’. Zij werkte onder andere met Do Dance, T.R.A.S.H., Kendell Geers, Marie Goeminne en 3 Ons. Voor haar is beweging en dans een medium dat de mens volledig in het hier en nu aanwezig laat zijn. Hieruit ontstond haar fascinatie voor improvisatie en instant composition. Een grote inspirator voor haar is Julyen Hamilton en David Zambrano. Door laatste werd zij in 2010 uitgenodigd voor de masterclass van 2 ½ maand in Costa Rica. Momenteel geeft zij les in zijn technieken passing through; een groepsimprovisatie techniek en flying low; een hedendaagse vloertechniek. Vanuit Costa Rica is ook de 50 Collective ontstaan. Een collectief van 50 dansers over de hele wereld die internationaal passing through op het podium zetten. Hier kun je een trailer zien gemaakt door Rodrigo Pardo over de 50 Days in Costa Rica.

Projects

2017 – Wie je ook bent

Stichting Kudde - dans, community projecten, workshops

© 2022; Stichting Kudde

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!