Little Movement

Little Movement is een korte dansfilm waarin zes mensen met de ziekte van Huntington geportretteerd worden. Little Movement laat de kijker op poëtische wijze hun gesloten wereld ervaren en toont de positieve energie, de overlevingslust en de veerkracht van hun kwetsbare en fragiele bestaan.


Little Movement gaat maart 2024 in première bij Cinedans FEST en zal te zien zijn op filmfestivals, instellingen en bijeenkomsten o.a.:

* 8 februari ’24 – Dokzaal (besloten vertoning), Amsterdam
* 20-24 maart ’24 –
Cinedans FEST, Amsterdam
* 23 mei ’24 – Splendor, Amsterdam


We kijken Guus, Henk, Frederique, Dudu, Anton en Ad recht in de ogen en luisteren naar wat zij willen vertellen door middel van dans en beweging. Met subtiliteit, humor, respect én oog voor details geeft Little Movement een eigen perspectief op Huntington. De geportretteerden tonen dat het besef van het onvermijdelijke hen – op intensieve en bewuste wijze – in het hier en nu laat leven. Want, zoals Dudu zegt het is: “Nu of nooit.”


Organiseer een vertoning van Little Movement
Vanaf april 2024 is het mogelijk de film kosteloos te vertonen bij uw culturele of medische bijeenkomst, zorginstelling of congres. Neem contact op met Stichting Kudde info@kudde.nl.

Little Movement info-kit
Medische professionals, Huntington-organisaties en -cafés en andere geïnteresseerden ontvangen kosteloos een info-kit met achtergrond, context en discussievragen rondom thema’s als: expressieve beweging, dans- en muziektherapieMakers Maaike van de Westeringh (danser, choreograaf, regisseur) en Sergio Gridelli
 (filmmaker) werden door specialist ouderengeneeskunde Jaap Wagenaar benaderd om de ziekte van Huntington door middel van dans een andere context te geven. Jaap sprak over de ernst en het verloop van de Huntington, maar ook over de poëzie die verscholen ligt in het kwetsbare proces van omgang met de ziekte. Soms lijkt het alsof de patiënten dansen, dat is het resultaat van de chorea; de plotse, snelle en ongerichte bewegingen die ze maken met hun gezicht en ledematen.

In woonzorgcentrum Willem Drees Oostpoort maakten Maaike en Sergio kennis met een wereld die voor velen onbekend is. Ze leerden bewoners en cliënten kennen en spraken over de impact die de ziekte op hen heeft. Samen met de deelnemers ontwikkelden de makers een danstaal die expressie gaf aan hun binnenwereld. Het werkproces met de performers maakt van Little Movement een unieke beeldende reflectie op leven en sterfelijkheid in een droomachtige ruimte waar tijd even niet bestaat.

CREDITS

Performers: Ad, Anton, Dudu, Frederique, Guus en Henk
Choreografie en coaching: Maaike van de Westeringh
Film: Sergio Gridelli
Muziek: David Dramm
Kostuums en make-up: Eva Krammer
Dome, set: Javier Murugarren
Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen
Initiatiefnemer: Jaap Wagenaar
Productie assistent: Nanette van Steensel van der Aa
Adviseur choreografie: Lenna Schouten
Hoofd productie: Rob Vugs
Communicatie & PR: Elinor Archer
© Stichting KUDDE

Met dank aan: bewoners, cliënten, familie, verzorgenden van Verpleeghuis Willem Drees-Oostpoort. Management en bestuurders van Amstelring. Chris Peeters, Danspark, donateurs van Voordekunst, Eva Uppenkamp, Leo van der Lee, Marcia Pawiroredjo, Marjan Ruwiel-Pouw, Nanette van Steensel van der Aa, Petra Nolst Trenité-van Delden, Thecla Janssen.

Mede mogelijk gemaakt door: AFK, Amarte Fonds, DR. C.J. Vaillant Fonds, Vereniging van Huntington, Stichting Kudde, Raad van Bestuur Stichting Amstelring , Voordekunst

Little Movement trailer.

Missie 107% geslaagd!
Onze Voor-de-kunst-campagne was een giga succes – 163 donateurs steunden ons project. BEDANKT! Wil je ons alsnog ondersteunen? Graag! Neem contact op met: info@kudde.nl

© 2022; Stichting Kudde

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!