lostbox

En weer heb ik mooie dingen gezien op Theaterfestival de Parade. Favoriet: Lostbox van Dansmakers Amsterdam. Duurt tien minuten en rammelt je verbeelding door elkaar (Joyce Roodnat – NRC, op facebook)

Lostbox is een confrontatie met het naakte, soms ongrijpbare lichaam en de stilte en de kracht van woorden. Lostbox komt voort uit de fascinatie voor de mens, zijn lichaam als vorm en dat wat in die vorm afspeelt, de gedachtes en gevoelens. Het is een onderzoek in de relatie tussen de verbale en non-verbale taal. Een onderzoek in de betekenis van een woord en de betekenis van een handeling. Het lichaam staat voor de abstractie, de vorm, de buitenkant en de beweging.

Regie Marie Goeminne // Performance Maaike van de Westeringh // Muziek Baptist Kurvers //Tekst Siska Goeminne

Deze voorstelling speelde op de Parade in 2015 in de 4 steden Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam en tourde tijdens het Moving Futures festival (2016) in Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Mainz. Festival Tilt, Koresspondance Tjechie en Theater Lofft in Leipzig.

lostbox, een intieme installatieperformancelostbox-1

 

 

 

 

 

 

lostbox komt voort uit de fascinatie voor de mens, zijn lichaam als vorm en dat wat in die vorm afspeelt, de gedachtes en gevoelens. Het is een onderzoek in de relatie tussen de verbale en non-verbale taal. Een onderzoek in de betekenis van een woord en de betekenis van een handeling.

Het lichaam staat voor de abstractie, de vorm, de buitenkant en de beweging. De woorden vertalen de menselijke gevoelens, de binnenkant, zijn een expressie van de geest en het hart. Om deze complexe relatie tussen lichaam en geest of handeling en woord zo puur en zo intiem mogelijk weer te geven wordt met een grote beperking

 

lostbox-1

Regie: Marie Goeminne
Performance: Maaike van de Westeringh
Muziek: Baptist Kurvers
Tekst: Siska Goeminne

© 2022; Stichting Kudde

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!