Bewegen in Rouw

Over Bewegen in Rouw
In deze workshop of serie wil ik je uitnodigen om je rouw, die je ook zo lijfelijk kunt ervaren, te ontmoeten en in beweging te brengen. De workshop begint met het opzoeken van bronnen in je lijf. Dat zijn kwaliteiten die je een gevoel van steun, grond of levendigheid kunnen geven en die je ook letterlijk fysiek kunt opzoeken en ervaren. En die je in het proces van rouw houvast kunnen geven.

In contact met je lichaam en die bronnen ga je luisteren en voelen; om je aanwezigheid uit te nodigen daar, waar rouw voelbaar is. Door middel van adem en beweging ontmoet je deze plek en maak je de weg vrij om een dans te wagen met jezelf en je rouw.

Via opdrachten, zoals geleide meditaties, gewaarwordingsoefeningen, bewegingsonderzoek en -improvisaties, zullen we het thema met en in ons lijf exploreren. We benoemen wat vertrouwd is voor ons en wat nieuw is. Wat ons steunt en plezier geeft, en wat spannend en kwetsbaar voelt. Door ons lijf erin te bewegen geven we ruimte en draagkracht aan het ‘gevoelde’.

De workshop werkt enerzijds openend en verkennend rond het thema verlies. Anderzijds zijn deze bijeenkomsten erop gericht om bedding, rust en steun te kunnen ervaren in je lichaam, in jezelf en in het contact met de ander. Ieder krijgt de ruimte om op zijn eigen, unieke wijze zijn (rouw)dans te vinden. We werken zowel individueel als in duo’s en delen ons proces met elkaar.

Wie is Marie
Sinds mijn kindertijd ben ik al gefascineerd door het menselijk lichaam. Via het lichaam kan je je uitdrukken, jezelf laten zien. Het is mijn overtuiging dat ons lijf van diepe steun kan zijn in een periode van rouw. Daarnaast wil ik een plek bieden waar soortgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Toen ik zelf in rouw was ging ik op zoek naar informatie over rouwverwerking waarbij het lijf wordt ingezet. Zo kwam ik in aanraking met het werk van Francis Weller. Weller stelt dat verdriet iets privé geworden is. Terwijl het vroeger in groepsverband (stamverband) werd gedeeld en gedragen, zijn we nu vaak alleen in dat proces. Zijn ‘boodschap’ waarin hij het diepe belang benoemt van het rouwen in groepsverband raakte me diep.

Agenda

16 sept. / 19.30-21.30 – serie van 4 donderdagavonden -info & aanmelden
19 sept. / 10.30-16.30 Dagworkshop –info & aanmelden
16 okt. / 19.30-21.00 workshop bij Dans je vrij! -info & aanmelden

 

© 2017; Stichting Kudde

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!